Projects / Commercial

Cooper B-Line

Highland, Ilinois

This 2-story addition consists of private and open office space, conference rooms, restrooms, accommodations for training, and product display areas. The client had specific goals in mind for a centralized break room, or “hub”, that would be filled with natural light and serve as a gathering place by both office and shop employees. M2‘s design response included a 2-story space with clerestory glass, which incorporated Cooper B-Line products as unique design elements, and created an internal crossroads with a relaxed and casual atmosphere.

Of equal importance to Cooper B-Line, was the flow of the space from new to existing. By aligning the parapet of the new building with the existing rooflines, the new addition fit seamlessly into the existing context, blurring the line between old and new.